Juuan Urheiluautoilijat ry

Autourheilua jo vuodesta 1976 saakka!

JuuanUa on yksi Suomen n. 320 AKK-Motorsportin, autourheilun kansallisen keskusjärjestön jäsenseuroista.

Seura on perustettu v.1976. Perustamiskokouksen pöytäkirjasta löytyy monelle hieman iäkkäämmälle juukalaiselle tuttuja nimiä kuten Mikko Kukkonen ja Pekka Hakkarainen. Noihin aikoihin ajoittuu myös jokamiesluokan eli jokkiksen ensimmäiset kilpailut maassamme. Tämä edullinen mahdollisuus autourheiluun lieneekin ollut yksi merkittävä tekijä yhdistyksen toiminnan alkamiseksi. Juuan Ua:n toiminta kuitenkin hiljeni muutaman vuoden jälkeen joksikin aikaa.

Pari vuosikymmentä sitten paikkakunnalta löytyi taas uusia autourheilun harrastajia jotka kilpailivat jokkiksessa edustaen naapuripaikkakuntien seuroja. Innostus autourheiluun oli palannut Juukaan ja harrastajat halusivat edustaa oman paikkakunnan seuraa.

Vuonna 2003 paikkakunnan autourheilun harrastajat kokoontuivat tavoitteenaan aloittaa seuran toiminta uudelleen. Muutaman aktiivin toimesta Juuan Urheiluautoilijat ry oli taas herätelty henkiin ja toiminta oli heti varsin vilkasta. Aluksi seurassa oli oikeastaan kaksi jaostoa, vaikka niitä ei oltukaan eritelty virallisemmin; jokamiesluokan harrastajat ja toisena offroadharrastajat. Myöhemmin nämä maastossa harrastavat offroadmiehet perustivat oman seuran. Nyt tämä seuran uudestaan virinnyt toiminta on kestänyt jo n.13 vuotta.

Jokamiesluokan harrastajien lisäksi seuran edustajia on nähty viime vuosina myös sprintissä ja jopa rallissa. Seuran kilpailijat ovat saavuttaneet myös menestystä: jokkiksessa on juhlittu aluemestaruutta ja yksittäisistä kilpailuista on tullut suuret määrät pokaaleja. Kesäkaudella 2016 yhdistyksessä iloittiin nuorten kilpailijoiden suorituksista: Miettisen Olli, Siposen Tuure ja naapurikunnan Turusen Miska ovat kilpailleet hyvällä menestyksellä jokkiksessa nuortenluokassa ja pitäneet seuran mainetta yllä. Tuo nuorten jäsenten menestyminen ja into autourheilun harrastamiseen onkin ollut monelle yhdistyksen puuhamiehelle se tärkein palkinto tehdystä työstä.

Kaikkien harrastajien toiveena on aina se sopiva harrastuspaikka, niin se oli myös urheiluautoilijoilla. Seura toteutti tuon toiveen yhdessä motoristi- ja kelkkailuharrastajien kanssa rakentamalla Juuan kunnan hyvällä myötävaikutuksella Maaselkään harrastusalueen. Tuolle tärkeälle hankkeelle seura sai Leader-rahoitusta yleishyödyllisenä investointihankkeena. Lopputuloksena on pienillä resursseilla toteutettu erittäin onnistunut ajoharjoittelualue.


Puheenjohtajan terveiset:

Olen ilolla todennut, että Juuassa on viime aikoina panostettu kuntalaisten ja ennen kaikkea nuorten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen. Tämä kehitys on äärimmäisen tärkeää kun ajatellaan kunnan toimintaa ja sen elinvoimaisuutta. Juuri tälläinen kehitys on omiaan lisäämään positiivistä ajattelutapaa kuntalaisissa ja sen olemassaoloa ei varmaan kukaan voi väheksyä.  Juuan Urheiluautoilijat haluaa olla mukana tuossa kehityksessä ja on omalla toiminnallaan pyrkinyt lisäämään paikkakunnan harrastusmahdollisuuksia. Suljetulla alueella tapahtuva ajotaitojen kehittäminen on myös osa liikenneturvallisuuden parantamista.

Toivomme, että saamme uusia jäseniä mukaan toimintaamme. Tämän myötä myös jatkuvuus autourheilussa yhtenä harrastusmuotona paikkakunnalla säilyisi. Tuo rakentamamme Maaselän ajoharjoitusalue on saanut harrastajiltamme kiitosta. Toivottavasti sen käyttöastetta pystyisimme vielä paljonkin parantamaan. Ehkäpä joiltakin teistä jotka tämän luette, löytyy niitä ideoita joilla tuota voitaisiin korjata? Kaikki mahdolliset ehdotukset otetaan vakavasti, koska harrastuspaikat on tehty harrastamista varten. Annamme mielellämme kaikenlaista tietoa autourheilusta, autojen rakentelusta, seuramme toiminnasta, Maaselän harrastusalueesta ja kaikesta seuramme toimintaa liittyvästä.

Tervetuloa mukaan autourheilun maailmaan!

Terveisin,
Pentti Toivanen
Puheenjohtaja
Juuan Urheiluautoilijat ry


Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Pentti Toivanen
puh. 040 576 3445
p.toivanen2@luukku.com

Sihteeri
Petri Gröhn
puh. 050 599 2592
petrigrohn@hotmail.com

Juukaniityntie 156
83900 Juuka
juuanua@hotmail.com

Ajoharjoittelurata
Maaseläntie 207
83900 Juuka

Juuan Urheiluautoilijat Facebookissa